ענף הליסינג התפתח משמעותית בשנים האחרונות, כאשר ניתן להבחין בין ליסינג פרטי לליסינג תפעולי- שיטות השכרת רכבים שמאפשרים ליהנות מרכב חדש בתנאים נוחים ביותר. להלן פירוט ב-60 שניות על ליסינג פרטי מול תפעולי- מה ההבחנה ביניהם ומה היתרונות של כל אחת מהשיטות:
ליסינג פרטי
ליסינג פרטי בא לתת מענה עבור לקוחות המעוניינים לרכוש רכב חדש מכל סוג או יצרן- החל מרכב מסוג סובארו ועד יונדאי, אך מבחינתם מדובר בהוצאה גבוהה מידי ובלתי מושגת. ליסינג פרטי, הקרוי גם ליסינג מימוני, שמשמעותו השכרה או חכירה, הופך את החלום לבר השגה (ועבור לא מעט- רכב חדש הינו חלום רטוב לא פחות מהחלום לקנות וילה מבין וילות בהרצליה פיתוח או מקומות יוקרתיים אחרים). הליסינג מאפשר רכישת רכב בעלויות נמוכות מאחר וחברות הליסינג המציעות את השירות, מחלקות את עלות הרכב להוצאות נמוכות יותר ומציעות תנאי תשלום נוחים. מדובר בעצם בסוג של הלוואה חוץ בנקאית לרכישת הרכב, וככזו, אינה משפיעה על גובה האשראי החודשי. במהלך כל התקופה בה הלקוח משלם את התשלומים החודשיים על השכרת הרכב, הרכב אינו רשום על שמו עד לסיום התקופה שנמשכת במרבית המקרים בין 3-5 שנים, בה ניתנת אפשרות להשלים את רכישת הרכב ולשלם את יתרת הסכום הנדרש שנסגר בתחילת חוזה ההשכרה. במידה והלקוח אכן משלים את התשלומים ורוכש את הרכב, הבעלות תועבר לטובת הלקוח. למרות שהרכב אינו בבעלות הלקוח כל התקופה, הוא זה שאחראי על תשלום ההוצאות השוטפות שלו, כאשר קיימת אפשרות לבחור במסלול ליסינג הכולל גם שירותי אחזקת רכב נלווים. במידה והלקוח אינו מעוניין לרכוש את הרכב בתום התקופה, יש באפשרותו להשכיר רכב אחר במקום לתקופה דומה.
ליסינג תפעולי
ההבחנה המרכזית בין ליסינג פרטי לתפעולי מתייחסת לעובדה כי בעוד שבליסינג פרטי עלויות אחזקת הרכב הן בידי הלקוח, בליסינג תפעולי כל נושא עלויות ביטוח רכב, הטיפולים והתיקונים השוטפים וכל הנדרש הוא באחריות חברת הליסינג. דבר זה חוסך לא מעט בירוקרטיה והשקעת זמן כאשר חברת הליסינג אף דואגת לרכב חלופי במקרי הצורך. שיטת ליסינג זו גמישה יותר עבור הלקוח משיטת ליסינג פרטי בהיותה מאפשרת ללקוח להחליף את הרכב שהשכיר תוך פרק זמן קצר יחסית- אפילו לאחר שנה, כאשר יש לקחת בחשבון כי בכל מקרה, גם בסיום תקופת הליסינג שנחתמה, הלקוח אינו בעליו של הרכב והוא נדרש להחזירו לחברה. מבחינת ליסינג תפעולי- יש שני סוגי ליסינג, כאשר הראשון מתייחס לעלות נפרדת של השכרת הרכב לצד תשלום נפרד לטובת שירותי התפעול מטעם החברה בהתאם לצרכים האישיים בעוד שהשני מתייחס לתשלומים חודשיים של הלקוח לטובת השכרת הרכב והשירותים שהוא מקבל. לגבי נושא המס, השכרת רכב בשיטת ליסינג תפעולי מוגדרת כהוצאה מוכרת עד 30% מערך ההוצאה ומדובר בשיטת השכרת רכבים יעילה עבור עסקים שאינם מעוניינים להתחייב לרכבי חברה לטווח ארוך. |