נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
פורום ביטוח רכב
 תן לחברות לחזר אחריך hotcar : פורום ביטוח רכב
נושא

נושא: למרות שיש לי ביטוח רכב הכולל גרירה נאלצ

שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
עידן דנטס
אורח
אורח

הצטרף / הצטרפה: 04 נובמבר 2005
משתמש: אונליין
נשלח בתאריך: 16 יולי 2006 בשעה 16:06 | IP רשוּם
ציטוט עידן דנטס

שלום רב

עשיתי ביטוח רכב מקיף לרכב  שברשותי. ביטוח רכב כולל ביטוח שמשות וגרירה+ תיקונים.

הביטוח נעשה אצל אחד מסוכני הביטוח במרכז הארץ.

באחד הימים נאלצתי להזמין גרירה לרכב וכשניסתי להזמין גרירה (חברת אוטויורופ או משהו כזה) נאמר לי שאני לא מנוי. לאחר ברור עם הסוכן הוא ביקש ממני לתת כרטיס אשראי לבטחון והוא יסדיר את הבעיה למחרת בבוקר, אכן הזמנתי ונגררתי עם כרטיס אשראי לביטחון. למחרת בבוקר יצרתי קשר עם הסוכן והוא טען שסידר את הבעיה על הבוקר ולא יחיבו אותי בשום פנים ואופן. הלך חלף לו הזמן והנה ביום אחד חיוב ע"ס 390 ש"ח עבור גרירה, לאחר בירור קצר התברר שזה לגבי אותה גרירה שהובטח לי שסודרה. מאז במשך חודש אני בקשר סוכן הביטוח שלדעתי לא ממש להתלהב לטפל בבעיה. ולא בודק אותה לעומק. בתחילה טען שלא יכול להיות, לאחר מכן שלא הורידו לי את הסכום ועכשיו טוען שלא שילמתי את הפוליסה לחברת הגרירה.

מס' שאלות אם כך:

1. האם התשלום של ביטוח הגרירה מחויב בנפרד מהביטוח המקיף?
  2. האם ההצעה שסוכן ביטוח נותן, לא כוללת ביטוח גרירה (למרות שהוא אמר בע"פ אני בטוח עדין לא בדקתי את הפוליסה)?
  3. אם חזר תשלום (במקרה שלי הוא טוען שלא היה אישור לחיוב, כך שבכל מקרה לא יוכלתי לדעת) האם לא תפקידו של סוכן הביטוח לעדכן או לתת התראה כלשהיא למבוטח?
  4. מה האפשריות העומדות בפני? 
חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של עידן דנטס חפש הודעות אחרות של עידן דנטס

יוסי גולדהמר
מנהל פורומים
מנהל פורומים

הצטרף / הצטרפה: 06 יולי 2006
משתמש: מנותק/ת
נשלח בתאריך: 21 יולי 2006 בשעה 22:32 | IP רשוּם
ציטוט יוסי גולדהמר

עידן שלום רב.

ראשית , ממליץ לך, או לכל אזרח הרוכש פוליסה לביטוח רכב, לדרוש את העתק הפוליסה (דף הרשימה), כמו כן יש לקרוא את תנאיה.

הפוליסה לביטוח רכב הנה פוליסה תקנית ,תנאי המינימום זהים בכל חברות הביטוח.

גרירה לדוגמא (גם שמשות ורכב חלופי), נקראים בשפה הביטוחית ריידרים (תוספות) לפוליסה.

כלומר עומדת בפניך האופציה לקנות גרירה.

נכון להיום ניתן לרכוש את הגרירה מחברת הביטוח (באמצעות הסוכן), העובדת עם חברה מסוימת, לחילופין ניתן לרכוש מנוי גרירה שלא באמצעותה.(גם במקרה זה הסוכן קונה את המנוי אך בנפרד מהפוליסה ומהחברה המבטחת).

לפתרון בעייתך:

1.דרוש את פוליסת הביטוח שלך.

2.בדוק האם הפוליסה כוללת גרירה. (במצב כזה אם הסוכן אינו פותר את הבעיה, פנה לחברה המבטחת על מנת שתפתור את בעייתך, באמצעות אתר הבית של החברה המבטחת, תוכל למצוא את כתובת הדוא"ל של פניות הציבור).

3.במידה והמנוי נפרד מהפוליסה, פנה לחברת הגרירה ישירות וברר את הבעיה.

4.אכן תפקידו של הסוכן לעדכן אותך בבעיה מעין זו (גבייה), מצד שני גם עלינו כמבוטחים חלה חובה לדרוש ולקרוא את החוזה.

5.המלצה אחרונה, ביטוח רכב הוא חוזה לכל דבר, חתום על טופס הצעה (כפי שהינך חותם על חוזים אחרים), במצב כזה תוכל לשמור לך העתק חתום כך שיהיה בידיך מסמך מסודר (לא בע"פ) על הכיסויים שדרשת, מסמך זה יעזור לך במיוחד בתקופה הראשונה, עד הגעת הפוליסה ותנאיה מחברת הביטוח.

6.אבקש שתעדכן אותנו לאחר הברור הראשוני, אולי יהיו בידיך פרטים מדויקים, שיסיעו לנו לתת לך פתרון או הכוונה.

מנהל פורום ביטוח רכב עבור אתר HotCar
חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של יוסי גולדהמר חפש הודעות אחרות של יוסי גולדהמר

גבי נתן
מנהל פורומים
מנהל פורומים

הצטרף / הצטרפה: 14 יוני 2006
מדינה: Israel
משתמש: מנותק/ת
נשלח בתאריך: 23 יולי 2006 בשעה 08:22 | IP רשוּם
ציטוט גבי נתן

מהתיאור שקיבלתי קשה לדעת האם כיסוי גרירה הינו כלול בפוליסה או נקנה  ככיסוי נפרד שלא באמצעות הפוליסה. ראשית יש ליבדוק את שם החברה וכיצד נקנה  השרות והאם קבלת שובר שאותו היית אמור לשלם או שילמת הכל בכרטיס האשראי. יש לא מעט שאלות פתוחות ואפילו את שם חברת הגרירה אינך יודע בוודאות. ברר את כל  השאלות, קבל את הפוליסה ואו כתב הכיסוי לגרירה ואחר כך צור קשר נשמח לעזור לך

בברכה

גבי נתן  אפיקים פיננסים

עידן דנטס
אורח
אורח

נשלח בתאריך: 23 יולי 2006 בשעה 12:28 | IP רשוּם
ציטוט עידן דנטס

תודה על התשובות. יש לי מספר הערות/שאלות אבל אני מעדיף לברר עוד פרטים ואז להתייעץ.

עידן דנטס
אורח
אורח

נשלח בתאריך: 24 יולי 2006 בשעה 11:57 | IP רשוּם
ציטוט עידן דנטס

עדכון יומי

אכן כצורך וכבקשתכם ביררתי מספר נקודות:

1. ביטוח הגרירה נקנה כפוליסה נפרדת מחברת יורופ אסיסטנס.
  2. בפוליסה המקורית לא נרשם שיש לי ביטוח גרירה.
  3. קיבלתי את טופס ההצטרפות לשירותי הגרירה ומתברר שהיה נסיון חיוב ביום הגרירה ולא במועד הביטוח שהיה בערך חודש וחצי לפני - מה שאומר שלא הייתי מבוטח מיום תחילת הביטוח של הרכב, ראוי לציין בנוסף שפוליסה של חברת הגרירה הפרטים של הרכב שלי לא מדויקים ומס' הפוליסה המופיעה אינה מספר הפוליסה של הביטוח המקיף.
  4. אני בטוח לחלוטין שההצעה הכספית כללה ביטוח גרירה (וכל התוספות) מאחר שהשתמשתי באתר הנ"ל וקיבלתי השוואות מחיר ממספר חברות והוא כלל בהצעתו את כל התוספות והיה מעט יותר זול מאחרים- אבל אין לי שום הוכחות בכתב.ראיה נוספת לביטחון שלי, ביום הגרירה אמר לי הסוכן שבשל טעות טכנית של חברת הגרירה (כביכול) אין לי ביטוח גרירה ולמחרת שדיברתי איתו אמר שהכל תקין וסגור ואין לי מה לדאוג.
  5. נכון להיום אין לי ביטוח גרירה ואם ארצה לעשות ביטוח עלי לשלם את כל הפוליסה של הגרירה בשלמותה, למרות שהתשלום ששילמתי (390 ש"ח ) גבוה ממחיר הפוליסה.
  6. שוב לחיזוק הנקודה של החיוב - אני בתור בעל כרטיס אשראי לא יכול לדעת שנעשה ניסיון לחיוב של הכרטיס ולא היה אישור לכך מחברת כרטיסי האשראי (אין לכך ציון בדף פרוט החודשי).

זהו לבנתיים אני מברר עוד דברים ובעיקר מה עלי לעשות, האם יש דרך לבקש ממקור מסוים בירור מקיף של העניין? ומי אמור לשלם על המשך התקופה של הביטוח גרירה וכמה?

אם ברצונך להגיב לנושא זה עליך קודם להתחבר
אם אינך רשום/ה כבר עליך להרשם

שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
הינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה