נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
פורום ביטוח רכב
 תן לחברות לחזר אחריך hotcar : פורום ביטוח רכב
נושא

נושא: עזרה בביטוח שמשות

שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
liro4ka
אורח
אורח

הצטרף / הצטרפה: 04 נובמבר 2005
משתמש: אונליין
נשלח בתאריך: 15 מאי 2006 בשעה 01:22 | IP רשוּם
ציטוט liro4ka

שלום
אני צריכה את עזרתכם בנושא מאוד מסובך.
אצלנו באוטו נפלה מראה (פנורמית) ויחד איתה חתיכת זכוכית מהשמשה הקדמית. הדבר יצר חור (לא גדול) וסדק בשמשה. כנראה שהמראה הזאת כבר הודבקה פעם (האוטו אצלנו חודש), ובטיעון זה במוסך שאיתו עובדת החברה בה נעשה ביטוח שמשות+גרר אינם מוכנים להחליף את השמשה. הם מודים כי הדבר מסוכן והשמשה יכולה להתנפץ כל רגע אך אומרים שנזק זה אינו מכוסה בביטוח שמשות.
הם לכאורה באים לקראתנו ואומרים כי מוכנים להחליף את השמשה בחצי מחיר.
מה ניתן לעשות בנידון?

תודה מראש

חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של liro4ka חפש הודעות אחרות של liro4ka

גוג
אורח
אורח

נשלח בתאריך: 31 מאי 2006 בשעה 12:08 | IP רשוּם
ציטוט גוג

תתבע את חברת הביטוח היות ושוטר יכול להוריד אותך מהכביש על הסדק הכי קטן
חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של גוג חפש הודעות אחרות של גוג

גבי נתן
מנהל פורומים
מנהל פורומים

הצטרף / הצטרפה: 14 יוני 2006
מדינה: Israel
משתמש: מנותק/ת
נשלח בתאריך: 14 יוני 2006 בשעה 14:51 | IP רשוּם
ציטוט גבי נתן

לאלמונית שלום ביטוח השמשות מכסה רק שבר לזכוכית. סדק יוכר כסדק אך ורק אם יעבור   משני צידי הזכוכית. לפי תאורך הצד החיצוני נשאר שלם ולפיכך אין כיסוי לשמשה במסגרת ההסדר.  בברכה גבי נתן 

אלברט שי
אורח
אורח

נשלח בתאריך: 15 יוני 2006 בשעה 11:36 | IP רשוּם
ציטוט אלברט שי

גבי שלום

מה שאתה מציע זה מאד פשוט , אלמונית כחי אבן או מברג ותשברי את השמשה גם בצד השני- האם כך?

ובנוסף נשאלת השאלה האם חברות הביטוח לא אמורות לבטח לפי החוק ז"א אם החוק אומר שהשמשה לא ביטחותית ויש להחליף אותה במיידית גם חברת הביטוח (אשר קיבלה כסף על הביטוח הנ"ל, בנפרד משאר עלות הביטוח) אמורה לדעתי להיות צמודה לחוק ולהחליף את השמשה.

אם הדבר לא כלכלי לה שלא תבטח מראש ולא בעת הצורך.

חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של אלברט שי חפש הודעות אחרות של אלברט שי

גבי נתן
מנהל פורומים
מנהל פורומים

נשלח בתאריך: 15 יוני 2006 בשעה 13:40 | IP רשוּם
ציטוט גבי נתן

חלילה לי מלהציע הצעות כגון אלו. תפקידי להבהיר את החוק ואת כללי המשחק. כשהכללים ברורים לכולם לדעתי העניין הופך יותר פשוט והוגן. מרבית האנשים אינם מבינים את כל רזי הביטוח, חלקם אף לא מכירים את הכללים הפשוטים ביותר. תפקידי הוא לשנות זאת ולהבהיר בפשטות את הכללים כך שיהיו ברורים לכולם.

שלך

shay_sh50
משתמש מתחיל
משתמש מתחיל

הצטרף / הצטרפה: 13 יוני 2006
נשלח בתאריך: 17 יוני 2006 בשעה 16:01 | IP רשוּם
ציטוט shay_sh50

צהרים טובים!

כפי שגבי הסביר, סדק פולש מוכר ע"י חברות הביטוח, אך דוקא מהתאור אני מסיק שמדובר בסדק פולש ואולי אף "חור" בזכוכית ואני שואל את עצמי מדוע בכל זאת חב' הביטוח מוכנה להכיר במחצית העלות ולא בכל העלות, נראה לי שיש בסיס טוב לתבוע עלות מלאה ואולי באמצעות עו"ד.

בעבר היה בשוק חומר שממלא סדקים בזכוכית ולא פוגע בצלילות הזכוכית יש מקום לשאול ולברר עם החומר עדיין קיים, אני מאמין שמתקני ומחליפי זכוכית יכירו את החומר.

בהצלחה

שי 

חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של shay_sh50 חפש הודעות אחרות של shay_sh50

יוסי גולדהמר
מנהל פורומים
מנהל פורומים

הצטרף / הצטרפה: 06 יולי 2006
נשלח בתאריך: 21 יולי 2006 בשעה 22:49 | IP רשוּם
ציטוט יוסי גולדהמר

שלום רב.

תשובתי מופנית לאלברט שי, גבי רשם את תשובתו מבחינת החוק.

איני נכנס כלל לכך,שכן גבי נתן תשובה מדויקת לבעיה הספציפית.

מה שכן,רציתי להעיר ולהאיר,אצטט "האם חברות הביטוח לא אמורות לבטח לפי החוק ז"א אם החוק אומר שהשמשה לא ביטחותית .... אמורה לדעתי להיות צמודה לחוק ולהחליף את השמשה"

כלומר לדבריך, האם חברת הביטוח צריכה לשלם בעבור צמיג שחוק שאינו בטיחותי?

על הנהג חלה חובה מבחינת החוק לנסוע ברכב בטיחותי, הנהג חייב לוודא שאין בעיות בטיחות ואם קיימות לתקנן מיידית.

גם חברות הביטוח עובדות על פי חוק, אמנם אחר ממה שהתכוונתי מעלה, אם על פי הפוליסה ותנאיה מחויבת חברת הביטוח לשלם במקרה מסוים, היא תשלם.

מנהל פורום ביטוח רכב עבור אתר HotCar
חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של יוסי גולדהמר חפש הודעות אחרות של יוסי גולדהמר

אלברט שי
אורח
אורח

נשלח בתאריך: 23 יולי 2006 בשעה 11:42 | IP רשוּם
ציטוט אלברט שי

סליחה יוסי אבל התשובה שלך קצת מוזרה. אם אני יעשה ביטוח לצמיגים אז אני אצפה מחברת הביטוח להצמד לחוק, אם החוק (איש מקצוע) יקבע שהצמיגים לא תקינים חברת הביטוח תאלץ להחליף אותם, ואותו דבר כשאני עושה ביטוח שמשות אם החוק קבע שהשמשה לא בטיחותית אז חברת הביטוח חייבת אבל חייבת להחליף לי את השמשה. אני רוצה לראות מה תגיד חברת ביטוח ללקוח שלה שנפצע או נהרג בגלל שחברת הביטוח שימשה כמחוקק וקבעה שהשמשה בטיחותית. אם לחברות הביטוח לבטח שמשות לא משתלם שלא יבטחו אף אחד לא מכריך אותם זה שיקולם ואני מניח שכדאי להם. אבל אם הם מחליטים לבטח אז שיקחו את האחריות ויתנהגו כפי שהחוק דורש מאיתנו הנהגים.
חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של אלברט שי חפש הודעות אחרות של אלברט שי

יוסי גולדהמר
מנהל פורומים
מנהל פורומים

הצטרף / הצטרפה: 06 יולי 2006
נשלח בתאריך: 23 יולי 2006 בשעה 19:53 | IP רשוּם
ציטוט יוסי גולדהמר

שי ערב טוב,

שוב, חייבים לעשות הפרדה בין החוקים.

אינך עושה ביטוח לצמיגים ,אלא ביטוח רכב.

כאשר אתה מבטח רכב, "ספר החוקים" - הפוליסה התקנית - זה החוק שנקבע על ידי המפקח על הביטוח, לביטוח רכב פרטי.

גם התוספות בפוליסה (גרירה שמשות וכו') -כתבי השרות עוברים ביקורת של המפקח.

בכל מקרה ולידע כללי, אובדן או נזק לצמיגים מוחרג על ידי הפוליסה התקנית.

חברת ביטוח משלמת/מתקנת/מחליפה על מקרי ביטוח המוגדרים על פי הפוליסה התקנית, או על פי כתבי השרות.

מנהל פורום ביטוח רכב עבור אתר HotCar
חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של יוסי גולדהמר חפש הודעות אחרות של יוסי גולדהמר

גבי נתן
מנהל פורומים
מנהל פורומים

נשלח בתאריך: 23 יולי 2006 בשעה 21:16 | IP רשוּם
ציטוט גבי נתן

ערב טוב שי

אני ער לכך שהדברים נראים "מוזרים" כהגדרתך אך זו בדיוק המשמעות של המשפט "חוק-יבש". החוקים אינם בהכרח בנויים לפי ההיגיון שלנו, לחוקים יש את הדינמיקה וההיגיון שלהם ולא בהכרח עולים בקנה אחד עם רצוננו וההיגיון שלנו, ניקח את הדוגמה שנתת - צמיגים -  אילו החוק היה מחייב  את החברה להחליף צמיג כל אימת שהתבלה הצמיג, והרי לשיטתך זה מסכן את הנוסעים ברכב ורכבים אחרים, מרבית האנשים  במדינה היו  מחליפים צמיגים בעיקר על חשבון חברת הביטוח ומי לדעתך היה משלם את המחיר? נכון האזרח הקטן ולכן הכיסוי הביטוחי לצמיגים, מאייד (רדיאטור) וגז למזגנים הינו מוגבל וצמיגים מכוסים רק אם נגרם נזק לרכב ובניכוי בלאי סביר, לאמור מי שרכבו היה מעורב בתאונה והצמיגים שלו ניזוקו, על אף העובדה שהרכב עצמו ניזוק ינכו מהתשלום לצמיגים "בלאי סביר". לסיכום יקירי, סבך החוקים הוא שמאלץ אותנו תמיד להתייעץ באיש מקצוע כל אימת שאנו נתקלים בבעיה על מנת לקבל את המיטב שמאפשר לנו החוק.

גבי נתן -  אפיקי ביטוח ופיננסים

נערך על ידי גבי נתן - 23 יולי 2006 בשעה 21:17

אם ברצונך להגיב לנושא זה עליך קודם להתחבר
אם אינך רשום/ה כבר עליך להרשם

שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה