נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
פורום ביטוח רכב
 תן לחברות לחזר אחריך hotcar : פורום ביטוח רכב
נושא

נושא: השתתפות עצמית

שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
אבנריקוס
Newbie
Newbie

הצטרף / הצטרפה: 06 נובמבר 2006
משתמש: מנותק/ת
נשלח בתאריך: 06 נובמבר 2006 בשעה 07:25 | IP רשוּם
ציטוט אבנריקוס

הרכב שלי קיבל מכה קטנה בזמן שהיה במוסך (לאחר הטיפול בזמן שחנה בחניית המוסך רכב שלא קשור למוסך איבד שליטה פגע ברכב חונה והרכב החונה עף ופגע קלות ברכב שלי). הנזק הוא ללוחית רישוי ומכה / שריטה מקדימה.

פניתי לחברת הביטוח ואמרו לי שעבור נזק כזה עדיף לא לערב את חברת הביטוח, כי רק ההשתתפות העצמית היא 950 ש"ח וייעצו לי לפנות אל הנהג הפוגע ולהגיע להסדר איתו.

השאלות:

האם השתתפות עצמית נהוגה בכל מקרה או רק במקרה שהנזק נגרם באשמתי?

האם חברת הביטוח לא אמורה פשוט לתבוע את חברת הביטוח של הנהג הפוגע וכך לשלם לי על הנזק הקל?

נראה לי כאילו אני עומד לטרטר את עצמי הרבה מאוד עם שיחות עם הבנאדם שכמו שזה נראה לי לא יסכים ואני אצטרך "לאיים" עליו שאתבע אותו (כמובן הייתי מעדיף להמנע מזה) וזה נראה לי כמו תפקידה של חברת הביטוח.

נערך על ידי אבנריקוס - 06 נובמבר 2006 בשעה 07:28
חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של אבנריקוס חפש הודעות אחרות של אבנריקוס

יוסי גולדהמר
מנהל פורומים
מנהל פורומים

הצטרף / הצטרפה: 06 יולי 2006
משתמש: מנותק/ת
נשלח בתאריך: 08 נובמבר 2006 בשעה 23:35 | IP רשוּם
ציטוט יוסי גולדהמר

שלום .

על פי הנתונים שאתה מציג, נשמע אכן שמדובר בנזק קטן, לדעתי במצבים כאלה ולמרות הטרטור שאתה צופה אני ממליץ שלא לערב את חברת הביטוח, שכן ה"עונש" שתקבל בעקבות התביעה, יגרר איתך 3 שנים בטופס התביעות ויגרום לפרמיה גבוהה יותר.

השתתפות עצמית נגבית ממך כל פעם שבה אתה תובע את הפוליסה שלך, במידה ותבעת פוליסה של אדם אחר (צד ג), תפנה אליו חברת הביטוח בדרישה להשתתפות עצמית באם תכיר בתביעה שלך.

בכל מקרה חשוב לדעת מה סכום הנזק שכן אם הוא נמוך, גם חברתו של צד ג, לא תטפל בתביעה שלך, ותשלח אותך להתמודד ישירות איתו.

לסיכום (ובהתחשב שחסר לי הנתון המדויק של הנזק)

השתתפות עצמית נגבית(אלא אם כן ישנו סעיף ביטול השתתפות עצמית) כאשר הנך מפעיל את הפוליסה שלך (תובע את חברת הביטוח שלך), גם אם אתה לא אשם (לדוגמא מקרה בו הנך רואה בבוקר דפיקה ברכב ואין פרטים של צד ג', במקרה כזה הנך תובע את הפוליסה שלך, בלית ברירה, ומשלם השתתפות עצמית, אפילו שאתה לא אשם, בנוסף לכך התביעה הזו תגרר איתך 3 שנים בטופס התביעות).

לגבי שאלתך השנייה, אכן חברות ביטוח משלמות למי שהפעיל את הביטוח ופונות למזיק/חברת הביטוח שלו, אך במקרים כמו שלך, אם הנזק נמוך מההשתתפות העצמית, אינך יכול לתבוע את הפוליסה שלך ושאר התהליך ממילא לא קורה.

מקווה שייפתר לך במהרה ובקלות.

מנהל פורום ביטוח רכב עבור אתר HotCar
חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של יוסי גולדהמר חפש הודעות אחרות של יוסי גולדהמר

אם ברצונך להגיב לנושא זה עליך קודם להתחבר
אם אינך רשום/ה כבר עליך להרשם

שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
הינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה

Web Wiz Heb - מערכת פורומים בעברית גרסה 1.24