נשלח בתאריך: 22 יולי 2007 בשעה 16:51 | | IP רשוּם
|
|
|
|
היי,
לפני כחצי שנה רכבי נפגם בתאונה (בחלק הימני קידמי), נשלחתי למוסך הסדר ושם הגיע שמאי שעובד עם החברה, כששאלתי אותו מה הערכה הראשונית של התאונה והאם יש פגיעה של שאסי, נאמר לי שלא.
חזרתי לקחת את הרכב שאלתי שוב את בעל המסוך, האם יש נזק לשאסי נאמר לי שלא, ובטיפול רק החליפו חלקים. חברת הביטוח פיצתה אותי ב7 אחוז ירידת ערך (קיבלתי בפעול 2300 ש"ח,אחרי השתתפות עצמית בדמי ירידת ערך ועוד כהנה וכהנה)
לאחר כחצי שנה החלטתי למכור את הרכב, התחייבתי לקונה הפונטציאלי שאין נגיעה בשאסי, וכך הלכנו לבחינת הרכב, מיותר לציין שהייתי בהלם ששמעתי שהאוטו לא רק נפגע אלה גם נמתח ומולא בחומר. שילמתי את מחיר הבדיקה ולבסוף מכרתי את האוטו ב10 אלף ש"ח מתחת למחירון. (הרכב היה מצב מצויין, ק"מ נמוך מאד יחסית לשנה, והייתי אף יכול לקבל עליו יותר בפועל)
פניתי לסוכן הביטוח והעלתי את הנושא, שם נאמר לי שהשמאי עוד חושב שפיצו אותי יתר על המידה, ביקשתי מהם לשלוח לי את דו"ח השמאי (רק אז הבנתי שיש כזה) וכשקיבלתי אותו ראיתי במפורש שמדובר בפגיעה בקורה.
בהתעייצות קלה עם שמי אחר אחרי שהוא ראה את הדו"ח הוא טוען שנתנו ירידה שנקראית : ירידה טכנית" ולא "ירידה מסחרית".
מספר שאלות:
א. האם ניתן לתבוע אותם על הפרש המכירה?
ב. האם העובדה שאף אחד, לא חברת הביטוח לא השמאי ולא המסוך לא הודיעו לי שיש פגיעה בשאסי היינה חוקית? על אף ששאלתי.
ג. האם אני יכול לקבל החזר על הבדיקה שביצעתי או כל הוצאה אחרת שתיהיה קשורה לנושא? (בכוונתי לפנות לשמאי פרטי להערכת הנזק)
ד. האם יש למשיהוא הממלצה איך לנהוג?
בתודה מראש
|