נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
ביטוח רכב - יעוץ משמאי רכב
 תן לחברות לחזר אחריך hotcar : ביטוח רכב - יעוץ משמאי רכב
נושא

נושא: כניסת רכב לשלולית עמוקה

שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
אילן כ.צ
Newbie
Newbie

הצטרף / הצטרפה: 10 ינואר 2007
משתמש: מנותק/ת
נשלח בתאריך: 10 ינואר 2007 בשעה 22:32 | IP רשוּם
ציטוט אילן כ.צ

שלום לך מר ברדוגו ויישר כח על עזרתך .

ברשותי רכב מסוג קרייזלר וויג'ר שנת 1997

לפני כשבועיים בזמן של גשם זלעפות בקטע רחוב עלו מי הביוב על גדותיהם בתוספת מי הגשמים , ואני תוך נסיעה נכנסתי לתוך השלולית במהירות        (כ: 40- 50 קמ"ש לערך) , הסתבר שתוך כדי המהירות והשלולית שכיסתה את כל הגלגלים , המים השפריצו על כל המנוע וגרמו לנזק רב , הרכב מייד כבה , ואחרי ניסיון הנעה ממושך , וגם למחרת (הרכב עמד לילה שלם באותו מקום) ניסיתי להניע יחד עם חשמלאי רכב , אך לשווא .

במוסך התברר כי המנוע נסדק , ועוד דברים רבים מסביב .

1 . האם יש חשש שחברת הביטוח לא תכיר בנזק כזה , יש לי ביטוח מקיף .

כי הבנתי שיש הבדל בין זה שהרכב עמד במקום והמים כיסו אותו , או שהרכב הגיע בנסיעה לתוך המים .

2 : כיוון שהתיקון הוא דיי יקר האם יתכן שישביתו את הרכב .

3 . אם יתקנו את הרכב מה יהיה אחר כך במידה ויהיו בעיות כתוצאה מהמים , כי כל המכונאים אמרו פה אחד שבעיה כזו יש השלכות מאוחר יותר .

תודה

רמי ברדוגו
מנהל פורומים
מנהל פורומים
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 21 יוני 2006
מדינה: Israel
נשלח בתאריך: 11 ינואר 2007 בשעה 00:20 | IP רשוּם
ציטוט רמי ברדוגו

שלום אילן.

כן, זה קורה ואני נתקל בזה כל חורף.

לשאלתך, אתה צריך להוכיח לחב' הביטוח שעשית כל פעולה סבירה כדי למנוע את המקרה או להקטין את הנזק. קודם לפני שנכנסת לשלולית האם ארית שם מכוניות תקועות? אם כן, מדוע ניכנסת?

אני מבין שניסית להניע את רכבך מתוך תושה של הצלת רכושך, אך עשית זאת כשכל הרכב היה בתוך המים?

בנוסף, חסרים לי כמה פרטים כגון: ניכנסו מים לתוך הרכב? ואם כן עד לאן הם הגיעו?

מדוע השארת את הרכב כל הלילה השלולית?

לגבי גובה הנזק: עפ"י תאורך נראה כי הרכב לא לתיקון - מדוע טרם הגשת טביעה לחב' ביטוח? כל זמן שאתה מתין מעורר שאלות!!!

אילן. חסרים לי הפרטים המצויינים לעיל אם תוכל לפרט יותר - אני אוכל להיות קרוב יותר לעזור לך.

בברכה רמי ברדוגו - שמאי

אילן כ.צ
Newbie
Newbie

נשלח בתאריך: 12 ינואר 2007 בשעה 01:10 | IP רשוּם
ציטוט אילן כ.צ

שלום לך רמי - שמאי רכב ,

ותודה על תשובתך המהירה .

להשלמת התמונה אוסיף מס' פרטים .  המקום שבו הייתה השלולית זה מקום בנוי שאני מכיר ונוסע בו מידי פעם . בעת הגשמים החזקים באותו יום הייתה בעייה בניקוז המים וכנראה שגם הביוב עלה על גדותיו מה שגרם לשלולית הגדולה , ותוך כדי נסיעה (לא הייתה אף מכונית תקועה במקום ) נכנסתי בעוצמה בשלולית .

* נכנסו מעט מים שהרטיבו את השטיחים .

* לקח בערך כ : 30 דקות בהם ישבתי בתוך האוטו כי הגשם לא פסק ,  ואם הייתי  יוצא אני נכנס לתוך בריכה עד לברכיים לפחות .

לאחר מכן המים החלו לרדת לאט לאט , מידי פעם ניסיתי להניע את הרכב ( מה שהסתבר לי כטעות מצידי וגרם להריסת המנוע )

את הרכב השארתי סמוך למקום , הזזתי אותו בעזרת עוברי אורח לצידי המדרכה . כדי לא להפריע לתנועה .

אתמול שלחה חב' הביטוח חוקר כדי לקבל את גרסתי .

וכן הגשתי תביעה , אך עדיין אין החלטה אם לתקן או לאחר שישימו מנוע אחר , ימצאו עוד תקלות אחרות כמו במחשב שנפגעו , ואז תהיה הוצאה גדולה יותר לחב' הביטוח . 

וכמובן כל זאת לאחר שהחוקר ייתן את חוות דעתו .

תודה על עזרתך

אילן      Thumbs Up

רמי ברדוגו
מנהל פורומים
מנהל פורומים
סמל אישי

נשלח בתאריך: 13 ינואר 2007 בשעה 15:38 | IP רשוּם
ציטוט רמי ברדוגו

אלן שלום.

עפ"י דברך נראה כי אין רשלנות מצדך וכאמור, הניסון להניע את רכבך נובע מתוך רצון להציל את רכושך.

לגבי כדאיות התיקון:

איני יודע כמה עולה מנוע משומש אך יתכן שהוא אינו זו - זה מנוע גדול 6 צילינדרים. במידה והרכב יתוקן ויוחלף מנוע קרוב לוודאי שיהיו בעיות עם הגיר. אין לי ספק שנכנסו לגיר מים עם בוץ מה שיגרום לבעיות בגיר, כגון: שחיקה מהירה מהסביר, סתימות במערכת ההדראולית וקורוזיה.

במידה והרכב לא יתוקן ותפוצה, איני יודע מה תוכל לקנות בסכום של 50,000 ש"ח אך האלטרנטיבה השניה היא להשאר עם רכב עם העיות חשמל וגיר.

עפ"י התאור שלך ועפ"י נסיוני וידיעותיי - לא הייתי נכנס עם הרכב הזה לתיקון, הבעיות לא יגמרו שם.

בהצלחה רמי.

אילן כ.צ
Newbie
Newbie

נשלח בתאריך: 13 ינואר 2007 בשעה 22:42 | IP רשוּם
ציטוט אילן כ.צ

רמי שלום ושבוע טוב !

אני מודה לך על עזרתך , היא מאוד יעילה .

כרגע מחכים במוסך להנחיית השמאי , והשמאי מחכה לתשובת החוקר .

הוא אמר לי שהכיוון שלו זה לתקן את הרכב ע"י הבאת מנוע משופץ .

מנהל המוסך במכשירי תנועה של קרייזלר טוען כמוך שלאחר הרכבת מנוע סביר להניח שיהיו בעיות נוספות , במחשב , בגיר וכו' .  אז זה למעשה לקיחת סיכון של השמאי , אם זה יגמר במנוע השקעה של כ - 15.000 ש"ח או סיפור של גיר ומחשב שיכול להכפיל את סכום הנזק .

השאלה היא כאשר הוא התחיל להשקיע ברכב ולקח את הסיכון , האם אני יכול לבקש השבתה אם הנזק אכן גדל במידה ויגלו בעיות נוספות , או שכבר השקיעו סכום גבוה אז בלית ברירה ימשיכו להשקיע ברכב .

ומה יקרה אם לאחר יציאתי מהמוסך יתחילו בעיות שונות ?

רכשתי את הרכב רק לפני מס' חודשים (המשפחה גדלה היה צורך ב - 7 מקומות), וזאת לאחר בדיקה של מס' רכבים , הרכב נסע רק 130.000 ק"מ שזה מעט ביחס לשנת 97 , וכל הרכבים בשנה הזו היו רובם יותר מ - 200.000 ק"מ .

כך שרצוני לאמר שהרכב היה במצב מצויין מכני וחיצוני .

ותודה ושיהיה לך שבוע מצויין

רמי ברדוגו
מנהל פורומים
מנהל פורומים
סמל אישי

נשלח בתאריך: 14 ינואר 2007 בשעה 09:25 | IP רשוּם
ציטוט רמי ברדוגו

אילן שבוע טוב.

זה נכון שהשמאי, במידה מסויימת, לוקח סיכון של בעיות לאחר התיקון. אך מי שיסבול ולמי שיוסב נזק ביום יום זה לך.

אתה צריך לפגוש את השמאי ואת המוסכניק ולעלות את הטיעון לגבי בעיות בגיר לאחר התיקון.

לגבי המחשב אין בעיה כיוון שניתן לבדוק אותו עוד לפני התיקון ולראות אם הוא בסדר או לא. הבעיה הגדולה זה הגיר ומערכות החשמל ברכב שמתחילות לפתח כורוזיה כבר עכשיו.

אף אחר לא יכול לבדוק כרגע את תקינות מערכות החשמל ואת הגיר לעומק - את זה יגידו ימים אך עפ"י ניסיוני וידיעותיי אם וכאשר יתחילו בעיות כאלה לאחר התיקון יהיה לך הרבה יותר קשה לבוא בטעות, שייתכן שהן מוצדקות, אך תצטרך להשקיע הרב זמן ומאמץ לסדר את העניין.

אני הייתי ממליץ לשמוע את דעתו של המוסך שאינו רץ מהר לתקן את הרכב.

אתה צריך להגיד את דעתך לשמאי ולעמוד על שלך.

שבוע טוב רמי ברדוגו - שמאי

אם ברצונך להגיב לנושא זה עליך קודם להתחבר
אם אינך רשום/ה כבר עליך להרשם

שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
הינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה