נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
ביטוח רכב - יעוץ משמאי רכב
 תן לחברות לחזר אחריך hotcar : ביטוח רכב - יעוץ משמאי רכב
נושא

נושא: מס’ שאלות לאחר תאונה שעשיתי

שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
אלברט יעקב
אורח
אורח

הצטרף / הצטרפה: 04 נובמבר 2005
משתמש: אונליין
נשלח בתאריך: 20 יולי 2006 בשעה 10:21 | IP רשוּם
ציטוט אלברט יעקב

עשיתי תאונה עם רכב המבוטח בביטוח מקיף, מכסה המנוע והרדאטור נזוקו.
שוחחתי עם הביטוח והם מסרו שם של מוסך הסדר באזור שלי, במוסך הנ"ל אני אוכל לתקן את האוטו ולשלם השתתפות עצמית מופחתת.
השאלה היא אם אני מחליט לתקן את הרכב במוסך מורשה שאני בוחר, האם הביטוח מכסה את העלויות פרט להשתתפות עצמית גבוהה שאני אשלם? או שיש עלויות נוספות במוסך שאני בוחר?
ודבר נוסף, בשיחה עם  המוסך הוא הסביר לי שהביטוח בד"כ ישים חלקים חלופיים (הרכב הוא שנת 2002) ולא חדשים אלא אם לא קיימים חלקים משומשים, האם זה כך? ואם כן האם אני יכול לקבל כסף פיזי מהביטוח ולתקן בעצמי איך שנראה לי? ובכלל האם יש להם זכות לתקן רכב בחלקים תחליפים ולא חדשים?

חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של אלברט יעקב חפש הודעות אחרות של אלברט יעקב

רמי ברדוגו
אורח
אורח

נשלח בתאריך: 29 יולי 2006 בשעה 10:25 | IP רשוּם
ציטוט רמי ברדוגו

שלום אלברט וסליחה על העיקוב בתשובתי.

לשאלתך הראשונה: אתה רשאי לבחור איזה מוסך שאתה רוצה אם בהסדר ואם לאו.

רק שבמוסך שלא בהסדר אתה תצטרך לשלם עבור התיקון כולו במוסך ורק לאחר שתעביר את החשבוניות לחב' הביטוח ולשמאי ואחרי שיסיימו לטפל בתיקך - רק אז יוחזר אילך כספך. הייתרון במוסך הסדר שאתה לא נאלץ לשלם דבר מלבד ההשתתפות העצמית.

יש לציין שבשני המקרים המוסך כפוף להחלטת השמאי - ובמוסך שאינו הסדר, אם המוסך יחרוג מהוראות השמאי אזי יהיו הפרשים בחשבונית התיקון שחב' הביטוח לא תסכים לשלם אי לכך אתה או המוסך תצטרכו לספוג את ההפרשים הללו.

לשאלתך השניה: אכן כן, אם גילו של רכבך הוא מעל שנתיים (ולפעמים פחות מכך) המוסך מחוייב להרכב ברכבך חלקים תחלפיים או משומשים. אם אין בנמצא את אלה - ירכבו ברכבך חלקים חדשים.

לקבל פיצוי בצורת כסף מזומן מחב' הביטוח ללא תיקון - נקרא "פיצוי גלובאלי". כן זה קיים אך תלוי בהחלטת חב' הביטוח.

המשך שבוע נעים. רמי.

חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של רמי ברדוגו חפש הודעות אחרות של רמי ברדוגו

אלברט יעקב
אורח
אורח

נשלח בתאריך: 30 יולי 2006 בשעה 10:38 | IP רשוּם
ציטוט אלברט יעקב

ז"א אם אני מחליט לתקן את הרכב כולל הוספה של חלקים חדשים, חברת הביטוח תשלם למוסך את מה שקבע השמאי ואני אשלם למוסך את ההפרש, האם הבנתי נכון?

ושאלה נוספת האם אני יכול לערער על קביעת השמאי?

חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של אלברט יעקב חפש הודעות אחרות של אלברט יעקב

רמי ברדוגו
אורח
אורח

נשלח בתאריך: 13 אוגוסט 2006 בשעה 00:50 | IP רשוּם
ציטוט רמי ברדוגו

שלום אלברט.

לא כך בדיוק הדברים אמורים:

א. אתה יכול לבחור איזה מוסך שאתה רוצה.

ב. השמאי לא קובע על דעת עצמו איזה חלקים להרכיב ברכבך, השמאי עובד עפ"י כללים

ברורים המוסכמים על כולם. אם אתה מחליט על דעת עצמך להרכים הרכבך חלקים חדשים מקוריים (שהשמאי לא יכול עפ"י הנהלים להרכיב ברכבך) דע לך שאתה לוקח על עצמך אחריות ואתה חורג מהכללים המוסכמים וכן אתה זה שמשא בהפרשים שחברת הביטוח תסרב לשלם. 

ולשאלתך השניה: כן אתה יכול תמיד לערער על קביעת השמאי אך לפני זה עשה שיעורי בית ביסודיות שלא תתבזה לחינם. חברי השמאים (שאני מכיר) עובדים לפי הכללים שהינם ברורים ויהיה קשה מאוד לערער על החלטתם והסיבה היא שהם עומדים בכל החוקים והכללים וללא סיבה מוצדקת עירעורך לא יתקבל.

בברכה רמי 

חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של רמי ברדוגו חפש הודעות אחרות של רמי ברדוגו

אם ברצונך להגיב לנושא זה עליך קודם להתחבר
אם אינך רשום/ה כבר עליך להרשם

שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
הינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה

Web Wiz Heb - מערכת פורומים בעברית גרסה 1.24